Fosfaatrechten

Fosfaatrechten

Met de komst van het fosfaatrechtenstelsel in januari 2018 kan het zijn dat uw melkveebedrijf over minder fosfaatruimte beschikt dan u wenst. De melkproductie is gestegen of u wilt groeien met uw bedrijf. Het kan ook zijn dat u juist fosfaatrechten beschikbaar heeft ter overname.

Quotamel Productierechten B.V. brengt vraag en aanbod van fosfaatrechten bij elkaar, en is op dit gebied een betrouwbare partner voor een ieder die fosfaatrechten aan-of verkopen wil.

Hieronder vindt u een greep uit het beschikbare aanbod en de actuele vraag.
(Partijen zijn passend te maken, dus iedere gewenste hoeveelheid is mogelijk).

CategorieTransactieHoeveelheidVraagprijsLeverbaar
KooprechtenAangeboden250 KgPrijs op aanvraag100 %
KooprechtenAangeboden600 KgPrijs op aanvraag100 %
LeaserechtenAangeboden200 KgPrijs op aanvraag100 %
KooprechtenGevraagd800 KgPrijs op aanvraag100 %

Denkt u erover na om fosfaatrechten te kopen of te verkopen? Hieronder legt Quotamel Productierechten B.V. uit hoe dit in zijn werk gaat.

  • De kg fosfaatrechten die aangeboden worden zijn netto kilogrammen. Dit betekend dat de afroming van 20% voor rekening komt bij de verkoper.
  • Na overeenstemming tussen koper en verkoper, zal er door Quotamel Productierechten B.V. een juridisch getoetste overeenkomst worden opgesteld, waarin alle gemaakte afspraken tussen koper en verkoper staan vermeld.
  • Nadat de overeenkomst door beide partijen is ondertekend, betaald koper het verschuldigde aankoopbedrag op de rekening stichting derden gelden. (Door gebruik te maken van de rekening stichting derden gelden, lopen zowel koper als verkoper geen financieel risico).
  • Na ontvangst van de gelden, zal Quotamel Productierechten B.V. de fosfaatrechten bij de RVO overdragen naar de koper. Koper krijgt hierna het verzoek om de fosfaatrechten aan te melden bij de RVO met de TAN-code, en zal vanuit het RVO een factuur krijgen om de legeskosten van E100,- te voldoen aan de RVO.
  • Wanneer koper de rechten heeft aangemeld en de leges heeft betaald aan de RVO, zal RVO een bevestiging sturen naar zowel koper als verkoper dat de fosfaatrechten zijn overgeschreven.
  • Na ontvangst van deze bevestiging zal Quotamel Productierechten B.V. de verkoper uitbetalen vanaf de derden gelden rekening.

Wilt u meer informatie of advies bij de aankoop, verkoop of (ver)lease van fosfaatrechten specifiek voor uw bedrijfssituatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Bel Pieter Schuit 06-48955137 of mail ons op schuit@quotamel.nl